Gode råd til maraton

maj 9, 2018

Hvis du er nybegynder, er der lige et par forholdsregler, som du skal huske. Den vigtigste af alle er, at du skal bruge nogle gode løbesko, som tilpasser sig dine fødder og er behagelige at have på. Brug et træningsprogram; dem finder du flere af på nettet. Og hvis du har mulighed for det, så løb ikke alene. Det er mere motiverende at løbe sammen med andre. Lige meget om det er venner, eller om du melder dig ind i en løbeklub. Er du allerede en erfaren løber, er det kun lige et par småting, du ikke må glemme på selve dagen. Den vigtigste er nok, at du ikke skal springe maden over, om det så bare er lidt frugt. Husk at varme op før løbet og glem ikke, at du opnår de bedste resultater, hvis du starter med at løbe i et moderat tempo.

Maraton må godt være sjovt

 

Det er både mentalt og fysisk hårdt, at løbe et maraton, det betyder dog ikke, at det også behøver at være kedeligt. Der er rigtig mange maraton deltagere, som ynder at sætte lidt kulør på løbet med diverse sjove detaljer; til stor jubel for publikum. Det kan være lige fra et par festlige solbriller til fjerboaer eller de mere sostificerede udklædninger. På partyking.dk kan du finde en masse sjove ting, som du kan bruge til løbet – og genbruge til en anden festlig begivenhed. Så brug din fantasi, og løb i mål med lidt glamour.

Få overblik

Et sidste tips til både den nystartede løber og til den, der har løbet i længere tid: Anskaf dig en holstebrobymarathon.dk. Heri bør du omhyggeligt at skrive hver eneste træning ned. Det hjælper dig med at holde dit fokus på de mål, som du har sat dig, og gør det nemmere at få et overblik over dine fremskridt. Du kan også bruge den til at notere de gode råd, som du har fået her på siden.