De seks store løb

juni 3, 2018

Der afvikles hvert år tusindvis af maraton-løb over hele verden. Men der findes en god håndfuld, der skiller sig ud. Et af de største og mest populære foregår i New York, hvor mellem 30.000 og 35.000 løbere er med at gøre millionbyens gader til et gyngende menneskehav. Løbet finder sted i starten af november, hvilket betyder, at løberne akkompagneres af de flotte farver, der også følger med efteråret på disse kanter.

Opbakningen fejler bestemt heller ingenting, og det anslås, at over en million mennesker overværer løbet og er med til at klappe løberne frem mod målstregen. Løbet indledes på Staten Island og går over Brooklyn, Queens, Manhattan, The Bronxs, inden ruten igen rammer Manhattan og målstregen i Central Park. New York Marathon er en del af de seks marathonløb, der tilsammen ugør “World Marathon Majors”.

I USA er også Boston Marathon og Chicago Marathon med i denne eksklusive klub, mens det i Asien er Tokyo Marathon, der har æren. For mange danske løbere går turen dog ofte til London eller Berlin, som er Europas to medlemmer af klodens mest prestigefyldte marathonløb.

Berlin Marathon er det sted blandt de seks største løb, hvor der gennem tiden er sat flest verdensrekorder – nemlig syv.