Lad håret blafre og find vejen til “runner’s high”

april 2, 2024

Måske kender du fornemmelsen af at være afhængig af at løbe. Mange løbere er gennem tiden blevet ramt af det såkaldte “runner’s high”, der bedst kan beskrives som en følelse af eufori og velvære under eller efter løbeturen.

Følelsen beskrives også som en pludselig klarhed eller fred, og den ledsages ofte af færre smerter. Det betyder med andre ord, at løb, og andre former for udholdenhedsidræt, kan føles utroligt tilfredsstillende og afhængighedsskabende.

Ikke alle kan nyde det

Det er dog ikke alle, der kan nyde løbet og mærke vinden i håret. Folk med hårtab kan således opleve problemer med at deltage i arrangementer som for eksempel maratonløb, hvor der er mange mennesker involveret.

Heldigvis findes der råd for hårtab. Virksomhden Nordic Hair tilbyder hårtransplantationer og PRP-behandlinger til folk, der ønsker at genvinde deres tabte hår, samt ikke mindst selvtillid.

Med en fornyet og ikke mindst forbedret hårpragt fra Nordic Hair bliver det nemmere at finde glæden og tilfredsstillelsen ved at løbe maratonløb.

Flere forklaringer

Der er flere forklaringer bag denne omtalte tilfredsstillelse. Det handler blandt andet om frigivelsen af endorfiner, som er nogle af kroppens egne smertestillende stoffer.

En anden årsag er, at det at træne til og gennemføre et maratonløb kræver stor fysisk og mental forberedelse. Når man som løber endelig krydser målstregen, kan det føre til stor tilfredsstillelse og stolthed.

Samtidig oplever mange løbere en stærk følelse af samhørighed og fællesskab, både i forbindelse med træning, såvel som under selve løbet. Opbakning fra tilskuere og medløbere kan også bidrage til en positiv oplevelse.