Restitution

oktober 18, 2018

Dagene efter et veludført maratonløb kan være seje at komme igennem, men symptomerne kan formildes med den rigtige restitution.

Lige efter løbet er det vigtigt, at du indtager væske. De første 30 minutter efter løbet kaldes det “åbne vindue”, og det er her du med fordel kan drikke og spise energibarer for at fylde kroppens glykogendepoter op igen. Samtidig bør du indtage lige så meget væske eller mere, end du har mistet under løbet. Det vil hjælpe til en hurtigere restitution.p>

Hvor lang tid, der normalt skal bruges på at få kroppen restitueret, varierer fra person til person, men grundlæggende skal du regne med mindst to-tre dage, før du igen kan gå på trapper uden at føle det som om, du er blevet ramt af en lastbil.

En del maratonløbere får utroligt nok trang til at komme ud og løbe igen med det samme, men det er klogest at holde sig i ro. Kan man ikke modstå trangen, er det dog okay med et små ture i luntetrav. Det er også klogt at se på et maratonløb som afslutningen på et træningsforløb, og det anbefales at vente et par måneder, inden man igen løber et maraton.