Sådan bliver du en bedre marathonløber

maj 31, 2021

Er du rutineret marathonløber, eller måske først lige begyndt på denne ekstreme distance? Så går du sikkert ofte og overvejer hvordan du kan forbedre din indsats. Vi har samlet en række råd til hvordan du bliver en bedre marathonløber. Så læs med og bliv klogere.

Hold træningen ved lige

De fleste der løber marathon elsker i bund og grund at løbe. Det kan næppe overraske mange, for der skal alligevel en vis form for kærlighed til løb til, for på jævnlig basis at tilbagelægge over 42 kilometer på landevejene. Ikke desto mindre er der en del løbere, som i perioder får slækket lidt for meget på den daglige træning. Vil du være en bedre marathonløber, så er det således vigtigt, at du ikke falder i denne fælde. Og ej heller ved juletid, samt andre lignende højtider. Her er det ellers let at slække lidt på træningen, og i stedet nyde den gode julemad, men enhver fornuftig løber ved, at dette kun fører negative konsekvenser med sig.

Variér din træning

Et andet godt råd til dig som ønsker at blive en bedre marathonløber er at variere din træning. Det er således en rigtig god idé at kombinere den daglige løbetur med styrke- og vægttræning, samt eventuelt noget svømning og cykling. På den måde får du konstant nye oplevelser og indtryk i din træning, og det kan hjælpe dig til at holde dig ved ilden. Samtidig får du dermed også aktiveret andre muskelgrupper, og bliver dermed stærkere og mere fit for fight.

Husk at leve sundt

Sidst, men ikke mindst, har vi kosten. Det er ultravigtigt at du holder dig til en sund og nærende kost. Husk derfor at drikke rigeligt med vand, samt at indtage masser af fuldkorn, samt frugt og grønt. På den måde er du garanteret at være i topform til dit næste store marathonløb.