Sundt helbred før, under og efter marathon

september 11, 2020

Er det første gang, du skal løbe en marathon, så findes der mange gode råd om, hvordan du træner op til løbet. Der er ingen tvivl om, at det er en stor belastning for kroppen at løbe en marathon, men det er også en sejr at sætte sig et mål og gennemføre det, hvilket får mange af os til at presse kroppen til det yderste, når vi løber en marathon. Hvert år afholdes der mange forskellige marathonløb over hele verden, og mange vil gerne deltage i det krævende løb.

God mundhygiejne giver stærkere immunforsvar

Et sundt helbred før, under og efter en marathon er dog en nødvendighed for at kroppen kan klare presset. Det gælder om at have et stærkt immunforsvar, og du kan bl.a. styrke det ved at få den rigtige godt, passende søvn og have en god mundhygiejne. Tandbørster i høj kvalitet, som passer til dine behov, sikrer dig, at du altid kan have en god mundhygiejne, som understøtter kroppen, når du har allermest brug for det.

Efter et marathonløb har man typisk et nedsat immunforsvar pga. den store præstation. Det gælder derfor om at lade kroppen restituere, og imens du hviler dig og sørger for din daglige tandbørstning, så kan du glæde dig over, at det lykkedes dig at gennemføre marathon – og fx også se frem til at deltage i et nyt.