Ud i det ekstreme

januar 12, 2019

For de fleste er det ekstremt nok at løbe 42,195 kilometer. Men der findes naturligvis altid de mennesker, der synes det er lidt kedeligt – og som ikke kan få nok af specielle udfordringer. For dem er der heldigvis også muligheder for at få styret de ekstreme lyster.

I Wales findes der eksempel et løb, som hedder “hest mod menneske”. Ideen udsprang fra et værtshus, hvor to gæster diskuterede hvorvidt et menneske eller en hest ville vinde et maratonløb. Pubejeren satte sig for at føre diskussionen ud i livet, og siden har menneske og hest løbet om kap i den lille walisiske by Llanwrtyd Wells. Hesten kom først over stregen i de første 24 år, inden den britiske eliteløber Huw Lob endelig vandt duellen. I samme boldgade kan du i Colorado, USA, deltage i Burro Days World Championship Pack Burro Race. Her er kravet blot at du slæber et æsel med rundt på ruten.

Sand og champagne

I Frankrig har man et maraton for livsnyderne. I Marathon du Medoc har løberne nemlig mulighed for hele 23 vinsmagninger langs ruten, hvor der også serveres østers, foie gras, ost og is. Deltagerne har 6 timer og 30 minutter til at komme i mål – uanset hvilke former for væske, der fyldes på tanken på ruten.

Andre muligheder for at presse kroppen til det yderste finder man i Sahara, hvor der hvert år løbes et maratonløb i ørkenen, og i Great Wall Marathon – hvor man risikerer at møde muren på mere end én måde.

Ultra

Er du til endnu vildere udfordringer, kan du prøve at kigge nærmere på de såkaldte ultraløb. For at kvalificere sig til denne kategori af løb skal distancen som minimum være over 60 kilometer. Der findes ingen øvre grænse, og det længste løb, Self-Transcendence 3100 Mile Race, er 4,345 kilometer langt. Det afvikles i New York og løber over mere en måned.