5 anderledes marathon-løb

september 2, 2019

Er du inkarneret marathon–løber, og trænger du til en udfordring ud over det sædvanlige? Så findes der heldigvis en række muligheder rundt omkring i verden for at prøve kræfter med nogle marathonløb, som du vil huske meget længe – og som nok skal få kammeraterne i løbeklubben til at sende dig misundelige blikke.

Great Wall Marathon

Hvert forår sætter flere tusind mennesker kurs mod Kina og det årlige marathonløb på den berømte kinesiske mur. Her handler det om at sætte fødderne rigtigt – for udover at være meget kuperet, er ruten ekstremt udfordrende og stiller store krav til teknikken. Undervejs på de 42,195 meter skal man forcere ikke færre end 5.164 trin, men der er heldigvis også passager, hvor man kan nyde den flotte panorama fra toppen af muren.

Antarctic Ice Marathon

Hvis du for alvor gerne vil udfordres af elementerne, skal du sætte kurs mod Antarktis, hvor der i december løbes The Antartic Ice Marathon. Underlaget, der skal løbes på, er ikke overraskende is, og påklædningen er vigtig, idet temperaturen når ned omkring minus 20 grader. Det ekstreme løb på jordens sydligste verdensdel foregår samtidig i 700 meters højde, så dette løb henvender sig til dem, der ikke kan få udfordringer nok. I 2019 afvikles løbet den 13. december. I dette maratonløb er påklædningen meget vigtig, akkurat som det børnetøj, som du kan finde på kidsbrandstore.dk og andre steder.

Rock ‘n’ Roll Las Vegas Marathon

I en lidt anden boldgade finder man løbet Rock ‘n’ Roll Las Vegas Marathon, der som navnet antyder foregår i syndens by i Nevada. Her indtager tusindvis af løbere hvert år byens berømte gade The Strip for at løbe de 42,195 km. Der er lagt op til fest og glade timer, og undervejs kan løbere såmænd også blive gift, mens de løber. Der er garanti for massevis af udklædte løbeglade mennesker – og især Elvis-kostumerne fylder meget i gadebilledet denne dag.

Big Five Marathon

Ønsker man at kombinere marathonløb og safari, skal man rette øjnene mod Sydafrika, hvor der hvert år i Limpopo-provinsen løbes Big Five Marathon. Her er der – som løbets titel lægger op til – mulighed for at støde på masser af vilde dyr, og udsigten til at møde en løve kan måske nok få pulsen lidt ekstra op – og fødderne til at bevæge sig lidt hurtigere.

Kyoto Marathon

Der findes en del marathonløb, som afvikles under ekstreme forhold, men er man mere til zen og spiritualitet, skal man booke en flyrejse til Japan og det årlige maratonløb i Kyoto. Her løber man igennem den smukke historiske by og undervejs passerer man ikke færre end syv Unesco-sites, masser af templer og hellige steder. Løbet afvikles i februar.

Ønsker man at undersøge muligheden for at deltage i de enkelte løb, findes der på de enkelte løbs hjemmesider masser af informationer om tilmelding.