Slå de kendtes marathon-tider

april 4, 2020

Som midaldrende dansk motionsløber kan du lige så godt opgive at konkurrere med de bedste løbere på marathon-distancen. Tider i nærheden af to timer kræver et helt specielt DNA, som kun østafrikanske løbere er i besiddelse af.

Men heldigvis er der andre, som du kan måle dine løbeevner op imod. Du kan for eksempel kigge nærmere på de mange kendte personer, som også har testet deres form på de 42,195 kilometer.

Listen over berømtheder, som har snøret skoene i et marathon er lang, og her tager vi et kig på nogle af de berømtheder, som gennem tiderne har deltaget i et af de mange marathonløb verden over.

En del af berømthederne tjener masser af penge, men som det fremgår kan man ikke købe eller låne sig til hurtige tider, som det er tilfældet, hvis man ønsker sig et erhvervslån fra qred.com/dk/ for eksempel.

Caroline Wozniacki

Vi lægger ud med en vores egne berømtheder i form af Caroline Wozniacki. Den nu tidligere danske tennisstjerne var åbenlyst i god form, da hun i 2014 prøvede kræfter med New York Marathon. Det beviste hun ved i sit allerførste marathon at krydse målstregen i den fornemme tid 3:26:33. Wozniacki mødte den berømte mur efter 32 kilometer, men formåede altså at bide tænderne sammen og nå i mål under tre en halv time.

Oprah Winfrey

Den verdensberømte amerikanske tv-vært prøvede i 1994 kræfter med marathon-løbet “Marine Corps Marathon” og klarede strabadserne i tiden 4 timer 29 minutter og 20 sekunder.

Gordon Ramsay

Den britiske kok er mest kendt fra sine tv-programmer, hvor han fælder dom over tvivlsomme restauranter, men Ramsay er også træningsnarkoman med både triathlon og marathon på sit sports-cv. I 2004 løb han London Marathon i den ganske imponerende tid 3:30:37.

George W. Bush

Mange amerikanske præsidenter – ikke mindst Donald Trump – har spillet golf, men nogle har også løbet marathon. En af dem er George W. Bush, som i 1993, inden han blev præsident, løb Houston Marathon i tiden 3:44:52 – i en alder af 46 år.

Al Gore

Al Gore kæmpede i år 2000 med netop George W .Bush om at blive USAs præsident. Al Gore tabte den tætte valgkamp, men blev senere vicepræsident under Bill Clinton. Jobbet som vicepræsident afholdt ham dog ikke fra at løbe et marathon – angiveligt fordi hans døtre havde fortalt ham, at han ikke var i stand til det. Men det var Al Gore, og han klarede i 1997 Marine Corps Marathon i tiden 4:58:25.

Det tager tid at træne op til et marathon. Derfor tager vi hatten af for Al Gore, der i 1997 gennemførte Marine Corps Marathon, samtidig med at han passede jobbet som USAs vicepræsident. Hans motivation? Hans døtre havde sagt, at han ikke kunne …

Tid: 4:58:25

Pamela Anderson

Pamela Anderson blev ofte set løbende på stranden, da hun var stjerne i tv-serien Baywatch. I 2013 tog skuespilleren del i New York Marathon for at støtte ofrene i Haiti og gennemførte i en tid, som dog ikke går over historien. Pamela Anderson tilbagelagde de 42,195 kilometer i tiden 5:41:03.